Webinar ‘Kansen van energieopslag bij lokale duurzame projecten’
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van energieopslag in lokale duurzame projecten? Volg dan het interactieve webinar ‘De kansen van energieopslag bij lokale duurzame projecten’ op dinsdag 23 juni van 15.00 tot 16.00 uur. Leon Stille van Energy Delta Institure is dagvoorzitter van dit webinar. Spreker Stefan Olsthoorn van Energy Storage NL neemt u mee in de verschillende geschikte vormen van energieopslag. Vervolgens presenteren ervaringsdeskundigen Ruud van den Bosch (Ecovat) en Maarten Quist (Giga Storage) hun ervaringen met energieopslag in de praktijk.
Tijdens het webinar kunt u via de chat vragen stellen aan de sprekers.
Programma
- Stefan Olsthoorn | Energy Storage NL – Energieopslag als oplossing voor netcongestie
Energieopslag wordt door veel energieprofessionals gezien als het ‘gouden ei’ van de energietransitie. Nieuwe technologieën volgen elkaar in snel tempo op. Stefan Olsthoorn gaat in op de verschillende technologieën en hoe deze kunnen bijdragen aan het probleem van netcongestie.
- Case 1: Ruud van den Bosch | Ecovat – Warmteopslag in een Ecovat
Eén van de mogelijkheden om energie op te slaan is in een grote ondergrondse ’thermoskan’; een Ecovat. Met een Ecovat kan midden in een woonwijk een energieopslagsysteem aangelegd worden dat het overschot aan energie in de zomer opslaat en vervolgens in de winter inzet. - Case 2: Maarten Quist | Giga Storage – Batterijopslag bij een wind- of zonnepark
Giga Storage werkt op dit moment aan het grootste batterijopslagproject in Nederland. Het bedrijf bouwt bij een windpark in Lelystad een batterijsysteem van 12MW. Een project dat nog dit jaar gereed moet zijn en deels is gefinancierd met crowdfunding. Maarten Quist vertelt wat er allemaal komt kijken bij dit project.
Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de webinar via onderstaande button. Heeft u vragen over dit webinar dan kunt u mailen naar netopgroen@provinciegroningen.nl
Net op Groen! Samenwerken aan een slim energienetwerk
Dit webinar is de eerste in een serie vanuit de samenwerking ‘Net op Groen! Samenwerken aan een slim energienetwerk’. Een samenwerking ontstaan naar aanleiding van de gelijknamige werkconferentie op 3 oktober 2019 in de Biotoop in Haren. Initiatiefnemers van ‘Net op Groen’ zijn de provincies Groningen en Drenthe, New Energy Coalition, Groninger Energiekoepel en het nationale platform Energy Storage NL.