Onderzoeksbijeenkomst Industriële Transformatie 24 september 2019

Gepubliceerd op in Industriële Transformatie

Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool waren uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste bijeenkomst voor het thema Industriële Transformatie. Het doel van deze kick-off was input verzamelen voor de onderzoeksagenda. Deze onderzoeksagenda wordt gebruikt om de innovatie en de ontwikkelingen van toekomstige wetenschappelijk projecten te begeleiden.

Tijdens de bijeenkomst zijn wij er in geslaagd de onderzoeksproblemen in verschillende disciplines te identificeren die aangepakt moeten worden op weg naar een duurzame toekomst. Binnen dit thema was enerzijds het onderscheid tussen vergroening van huidige productieprocessen en anderzijds het veranderen van het hele systeem van in- en output van bijzonder belang voor de deelnemende onderzoekers.

Andere belangrijke besproken onderwerpen besproken tijdens de bijeenkomst zijn:

  • Optimalisatie van productieprocessen
  • Beleid en regelgeving om CO2-reductie in de industrie te stimuleren
  • Vergroening van de grondstof voor industriële producten
  • Implementatie van duurzame ontwikkeling in bedrijfsstrategie

New Energy Coalition gaat deze resultaten samenvatten en delen. Verder zijn wij bezig een nieuwe bijeenkomst te organiseren waarin we proberen deze onderzoeksmogelijkheden te koppelen aan de strategische vragen van organisaties in ons netwerk. We houden je op de hoogte!

Talen: