Waterstof Werkt: H2 Train and Learn Hub

Doel
Doel van Waterstof Werkt: H2 Train and Learn Hub is enkele duizenden goed geschoolde, additionele werknemers klaar en beschikbaar te maken om de uitdagingen van de waterstofeconomie in de regio aan te gaan. Essentieel hierbij is samenwerking binnen het onderwijs en afstemming op de behoeften bij de bedrijven.
Feiten
Projectduur: 01/02/2022 – 09/10/2027
Budget: €10.090.395,-
Subsidieverstrekker: Nationaal Programma Groningen (NPG) en de Europese Unie
Subsidieprogramma: Provinciaal Programma (NPG) en Just Transition Fund (EU)

Beschrijving
Waterstof speelt een steeds belangrijkere rol in de energietransitie, omdat het fossiele brandstoffen kan vervangen en kan dienen als langdurige opslagoplossing voor hernieuwbare elektriciteit om ons elektriciteitssysteem in evenwicht te brengen. In de ontwikkeling van de waterstofeconomie is het essentieel ervoor te zorgen dat er voldoende geschoold personeel is voor de nieuwe technologie en toepassingen. Dit project zorgt met onderwijs en bedrijven voor de beschikbaarheid van gekwalificeerde arbeidskrachten om de waterstofuitdagingen aan te gaan.
Onze rol
Wij zijn de coordinator en penvoerder van het project. Daarnaast zijn we ook actief in verschillende werkpakketten waarbij we als werkpakketleider publieksactiviteiten en netwerkevenementen rondom waterstof opzetten en uitvoeren. En daarnaast ontwikkelen we een platform om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen en opleidings- en trainingsmogelijkheden in kaart te brengen op het gebied van waterstof.
Partners
Naast New Energy Coalition bestaat het consortium uit de volgende partners: ROC Alfa-college, ROC Noorderpoort, Hanze, Drenthe College, NHL Stenden en Rijksuniversiteit Groningen
Co-financiers
Techniek Nederland/Wij Techniek, Bouwend Nederland, Afeer, Stork, Shell Nederland, Gemeente Groningen, EBN, GasTerra, Gasunie & NAM.
Werkpakketten
Het programma Waterstof Werkt: H2 Train and Learn Hub bestaat uit zeven werkpakketen. Om inzichtelijk te maken wat deze werkpakketten inhouden, aan welke activiteiten wordt gewerkt, welke deliverables worden opgeleverd en welke partners actief zijn binnen het werkpakket is er per werkpakket een poster gemaakt. Bekijk de posters via de linkjes hieronder.
- Werkpakket 1: Versterking van onderwijsaanbod en curricula op het gebied van waterstof en groene moleculen
- Werkpakket 2: Versterking van toegepaste en fundamentele kennisontwikkeling
- Werkpakket 3: Leer-werktrajecten, traieeships en stages
- Werkpakket 4: Challenge-based learning – verbinding onderwijs en bedrijfsleven
- Werkpakket 5: Stimuleren scholing, ontwikkeling en een leven lang ontwikkelen in de waterstofeconomie
- Werkpakket 6: Versterking practoraat, lectoraat en ontwikkeling samenwerkingsverbanden practor-lector-professor rond groene moleculen
- Werkpakket 7: Coördinatie, communicatie en disseminatie
Disclaimer
Dit project heeft financiering ontvangen van het Nationaal Programma Groningen (NPG) en de Europese Unie (EU) vanuit het programma Provinciaal Programma (NPG) en het Just Transition Fund (EU). Deze pagina geeft uitsluitend de visie van de auteur weer en de subsidieverstrekkers zijn niet verantwoordelijk voor welk gebruik dan ook van de informatie die het bevat.
Nieuws
Lees hier de artikelen die over Waterstof Werkt zijn geschreven.