after white

Student

New Energy Coalition ontwikkelt, organiseert en faciliteert kennisdeling via regulier onderwijs op mbo-, hbo- en universitair niveau in Noord-Nederland. Ook organiseren we lezingen, masterclasses, excursies, symposia en debatten die voor iedereen toegankelijk zijn. Wie deze ‘Energy Learning Activities’ volgt én een energieroute afrondt aan de Hanzehogeschool of de Rijksuniversiteit Groningen, behaalt hiermee het Energy Academy Certificate. Met deze projecten bouwt New Energy Coalition aan een passend en actueel onderwijsportfolio voor een slimme energietransitie.

Voldoende vakmensen

We hebben niet alleen steengoede energiemensen nodig, maar ook genoeg. Om studenten enthousiast te maken voor een carrière in de energiesector, werken we mee aan de campagne Follow Energy en ondersteunen we Energy College – het mbo-samenwerkingsverband in Noord-Nederland.

Energie-onderwijs

New Energy Coalition biedt studenten energie-onderwijs aan op mbo, hbo en universitair niveau. Mbo studenten kunnen energie-onderwijs volgen via het Energy College programma. Hbo en wo studenten kunnen kiezen voor modules, minoren, bachelor en masteropleidingen op het gebied van energie. Daarnaast is er de mogelijkheid om het Energy Academy certificate te behalen naast je reguliere opleiding.

Energy College

Samenwerking van noordelijke mbo-instellingen en bedrijven. Energy College leidt vakmensen op voor de energietransitie.

Hanzehogeschool Groningen

Heeft een breed scala aan energie-opleidingen: drie masteropleidingen op het gebied van energie en bij 27 bacheloropleidingen kun je energieonderwijs volgen. Dit bestaat uit vakken binnen je eigen opleiding maar ook keuze uit minoren en stage- en/of afstudeeropdrachten binnen de Innovatiewerkplaats Energy Transition van EnTranCe.

Rijksuniversiteit Groningen

Studenten kunnen kiezen voor een bachelor of masteropleiding op het gebied van energie. Ook verzorgen verschillende faculteiten cursussen en biedt de RUG (multidisciplinaire) minoren over energie.

Energy Academy | part of New Energy Coalition

Organiseert jaarlijks ruim dertig lezingen, excursies, symposia, masterclasses en debatten over actuele ontwikkelingen in de energietransitie. Studenten die tien Energy Learning Activities combineren met een energieroute binnen hun studie, ontvangen het Energy Academy Certificate.

Talen: