Uitnodiging mega-lezing: LNG als alternatieve brandstof

Gepubliceerd op

Kansen voor zwaar wegvervoer, techniek en infrastructuur

In samenwerking  de ATC-afdelingen Arnhem-Nijmegen, Deventer-Zutphen, ’t Sticht en Apeldoorn organiseert New Energy Coalition op dinsdag 26 maart een mega-lezing over vloeibaar aardgas (Liquid Natural Gas [LNG]) als brandstof voor het zware wegvervoer.

In de Duits-Nederlandse grensregio is in 2016 een grensoverschrijdend Interreg A project gestart met de naam ‘LNG PILOTS`. LNG PILOTS staat voor ‘Liquefied Natural Gas: Project voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de transport en industriële sectoren.’ In dit Duits-Nederlandse project werkt een consortium van ca. 40 partijen (hogescholen, cluster, bedrijven) uit Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Nederland aan de ontwikkeling van een LNG tankinfrastructuur. Dit project heeft ten doel de schadelijke invloed van fijnstof, zwavel (S), stikstofoxide (NOx) en kooldioxide (CO2) op gezondheid en milieu te verminderen. Een belangrijk aspect daarbij is de technische ontwikkeling op het gebied van tankstations en tanksopslag.

Het thema en de technische, innovatieve ontwikkelingen krijgen de volle aandacht binnen de mega-lezing. Deze lezing past in een serie van verschillende workshops die in 2019 vanuit het project georganiseerd worden (april – Bremen, mei – Düsseldorf, juni – HAN te Arnhem).

Programma mega-lezing:
18:30 uur Inloop en registratie
19:00 uur Welkom – Chris de Vries, ATC-afd. Apeldoorn
19:05 uur LNG PILOTS – Ingrid Klinge, New Energy Coalition
19:15 uur Innovatieve tankontwikkeling – Jan Jaap Koppert, Kryolite
19:45 uur Tankrobots voor cryogene stoffen – Henk Hofman, Rotec Engineering
20:15 uur Dual fuel motoren – Peter Mesman, HAN Automotive
20:45 uur Pauze
21:15 uur LNG ontwikkeling in de regio – Theo Heinink, Provincie Gelderland
21:45 uur Paneldiscussie – Pier Tiedema, POC Transport

En u natuurlijk tijdens de paneldiscussie & het vragenkwartiertje. Het is een interessante mega-lezing waar een grote opkomst wordt verwacht. Om die reden is vóóraf aanmelden via uw afdeling gewenst. Ook kunt u zich aanmelden via: info@atc-apeldoorn.nl.

Locatie:
De Steck | Raadhuisstraat 25 | 7001 EX | DOETINCHEM | www.desteck.nu | info@desteck.nu

Talen: