Nieuwe partners: Wetsus en DNV GL sluiten aan bij New Energy Coalition

Gepubliceerd op

New Energy Coalition, de stichting die landelijk de energietransitie via haar kennis en netwerk bevordert en promoot, gaat een partnership aan met Wetsus, het Europese centre of excellence voor duurzame watertechnologie, en met de Nederlandse vestiging van DNV GL, internationaal classificatie- en certificatiebureau.

Wetsus, gevestigd in Leeuwarden, creëert doorbraakinnovaties op het terrein van de watertechnologie via een unieke samenwerking tussen meer dan 100 internationale bedrijven en 20 Europese universiteiten. De contractpartners willen elkaar via hun overeenkomst versterken. Vanuit de synergie tussen de respectievelijke aandachtsgebieden. watertechnologie en energietransitie hebben beiden opmerkelijk veel overlap, die kan worden gebruikt voor het aanjagen van duurzame oplossingen op beide terreinen.

DNV GL, een internationaal adviesbureau bekend van wereldwijd erkende testen, levert expertise op gebied van wind- en zonne-energie, transmissie en distributie, grids, opslag en e-mobiliteit.  De partners hopen met de overeenkomst samen te kunnen optrekken in het aanjagen van slimme oplossingen in de energietransitie. Deze transitie zal, zo vinden beide organisaties, alleen dan succesvol zijn wanneer een mix van energiesoorten gelijktijdig wordt ingezet. Samen beschikken zij over veel kennis en een netwerk om zo breed mogelijke toepassingen te onderzoeken, te testen en partijen bij elkaar te brengen die deze mix mogelijk maken.

    

 

Talen: